top of page
Search

FlyCap izsniedz EUR 1,6 miljonu mezanīna aizdevumu SIA Amata dārza mēbeļu biznesa attīstībai

FlyCap izsniedza EUR 1,6 miljonu mezanīna aizdevumu SIA Amata dārza koka mēbeļu biznesa attīstībai, savukārt Signet Bank izsniedza aizdevumu SIA Amata, lai iegādātos SIA EKJU uzņēmuma daļas.


EKJU ir viens no vadošajiem Eiropas āra koka mēbeļu un interjera priekšmetu ražotājiem, kurš nodrošina produktu kvalitāti un piegādes servisu. EKJU ražošanā vadās pēc nulles CO2 un ilgtspējības principa, izmantojot videi draudzīgas, atjaunojamas izejvielas – koksni no Baltijas un Ziemeļeiropas. Uzņēmums klientiem piedāvā pilnu pakalpojumu klāstu – no produkta dizaina izstrādes un produkta izgatavošanas līdz piegādei.


Kopš 2012.gada EKJU ievērojami kāpināja eksporta apjomus, nostiprināja uzņēmuma pozīcijas galvenajos Eiropas tirgos un ieviesa ilgtspējības principus. EKJU uzsāka veiksmīgu darbību e-komercijā, un šobrīd ir vieni no veiksmīgākajiem šajā nozarē dārza mēbeļu tirgū Francijā, Lielbritānijā un Vācijā. Uzņēmums ieviesa LEAN un TOC ražošanas metodes, būtiski palielinot produktivitāti un pārdošanas apjomus – no 5,6 miljoniem eiro 2012. gadā līdz vairāk nekā 13 miljoniem eiro 2020. gadā. Tāpat EKJU ir kļuvis par vienu no pieprasītākajiem darba devējiem un vadošajiem nodokļu maksātājiem reģionā.


FlyCap partneris Jānis Skutelis uzsver, ka kokrūpniecība ir investīcijām pievilcīga nozare, kurā Latvijai ir konkurējošā priekšrocība. Apvienojot videi draudzīgas ražošanas tehnoloģijas ar uzņēmuma izaugsmi pēdējo desmit gadu laikā, FlyCap saskata potenciālu vēl vairāk paplašināt pakalpojumu un produktu klāstu Eiropas tirgū. Uzņēmuma attīstība veicinās Latvijas ekonomikas izaugsmi, pieaugs eksports, darbavietu skaits un samaksātie nodokļi.


"EKJU vadības komandā nostrādātajos gados esam sasnieguši strauju uzņēmuma attīstību un labus finanšu rādītājus. Mums ir bijis liels prieks strādāt kopā ar EKJU ilggadējiem īpašniekiem, kopā esam izveidojuši tādu uzņēmuma stratēģiju, kuru vēlamies turpināt un attīstīt. Īpašnieku maiņas rezultātā ir izveidota uzņēmumu grupa un mūsu mērķis kā uzņēmuma vadībai un jaunajiem īpašniekiem ir nodrošināt ilgtermiņa stabilitāti gan darbiniekiem, gan klientiem, gan tālākai izaugsmei," papildina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Maris Danieks.


Zināmākais no bijušajiem uzņēmuma SIA EKJU dalībniekiem ir privātā kapitāla fonds BaltCap.


"Mēs augsti novērtējam EKJU profesionālu vadības komandu un saskatām lielu potenciālu EKJU tālākai attīstībai. Būdami vietēja kapitāla banka esam priecīgi finansēt šo darījumu un palīdzēt vietējiem moderniem un talantīgiem uzņēmējiem realizēt plānus biznesa attīstībai ne tikai vietējā, bet arī starptautiskajā tirgū. Ilgtspējības principi, saskaņā ar kuriem darbojās EKJU, labi saskan ar Signet Bank stratēģiju ieviešot šos principus arī savā darbībā," komentē Signet Bank valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons.


Ivars Kassalis, Altum finanšu starpnieku daļas vadītājs norāda, ka FlyCap jaunā investīcija veicinās uzņēmuma Amata turpmāko izaugsmi un palīdzēs sasniegt jaunus mērķus.


FlyCap pārvalda divus privātā kapitāla fondus ar kopējo apjomu EUR 37 milj. Fonds piedāvā finansējumu uzņēmumiem mezanīna aizdevumu formā, kas palīdzēs realizēt investīciju projektus. Fonds sniedz aizdevumus EUR 0.5 – 2.5 milj. apmērā, kas var tikt izmantoti gan pamatlīdzekļu, gan apgrozāmo līdzekļu finansēšanai. Fonds izskata projektus no dažādām nozarēm, priekšroku dodot informāciju tehnoloģiju, medicīnas, ražošanas, energoefektivitātes un biznesa pakalpojumu nozaru uzņēmumiem. Fonda finansējums arī ļoti labi var noderēt kā papildus kapitāls uzņēmumu attīstībai, kad notiek vadības izpirkuma darījumi.


Vairāk informācijas:


Jānis Skutelis

Partneris

+371 26 322 009


bottom of page